Snart öppnar äntligen teatern igen

Ljus i tunneln för kulturälskare: snart öppnar äntligen teatern igen

Efter över ett år med restriktioner, isolering och ett begränsat kulturliv kan vi äntligen börja se ljuset i tunneln. Efter sommaren är kulturen redo för säkra evenemang och Oscarsteatern är en av Stockholms teaterscener som nu öppnar upp och ger oss möjlighet att återigen få ta del av härlig live-underhållning. Först ut är premiären av den kritikerrosade feelgood-klassikern Rain man med Robert Gustafsson och Jonas Karlsson i huvudrollerna.

Nu visar även kulturen att vi kan se fram emot bättre tider efter nedstängningar och restriktioner som känns som att de varat i en evighet. I höst öppnar Oscarsteatern äntligen upp och vi får chansen att njuta av spänning, glädje, skratt och kanske en och annan tår, som live-föreställningar kan erbjuda. Och vilken annan föreställning kan passa bättre för att fira detta än Rain man?

Giganterna möts på scen
Robert Gustafsson och Jonas Karlsson gör rollerna som bröderna Babbitt i denna hjärtevärmande historia som först såg dagens ljus på filmduken 1988 med Tom Cruise och Dustin Hoffman i huvudrollerna. Nu kan vi hemma i vår egen huvudstad, på Oscarsteatern, föras tillbaka till 80-talets USA, och bjudas på drygt två timmar av ren och skär feelgood.

Teaterversionen spelades för första gången i Sverige på Rival för utsålda hus och hyllades av kritikerna under 2013 men fick tyvärr inte spela klart på grund av rättigheter som löpte ut. ”Det var som att avbryta en fest när den är som roligast. Men NU fortsätter festen, fast på Oscars istället”, säger Robert Gustafsson inför premiären den 8 oktober.

– Vi har tvingats skjuta upp den sen förra hösten på grund av restriktionerna, men i höst kommer vi spela, om det så kommer en ny istid, säger Robert Gustafsson.

– Den här kände vi att vi bara måste få spela igen. Det är en så bra historia med både humor och allvar, konstaterar Jonas Karlsson

Passa på att säkra biljetten
Fira teaterns återkomst genom att säkra dina biljetter till höstens föreställning. Men vänta inte för länge, se till att knipa en plats innan alla andra teater-sugna svenskar hunnit före.

Robert Gustafsson och Jonas Karlsson är tillbaka i publiksuccén Rain man, som spelade för utsålda hus på Rival i Stockholm 2013. Föreställningen är baserad på den Oscarsbelönade filmen från 1988 och feelgood-föreställningen ges hösten 2021 på Oscarsteatern.

Boka dina biljetter här

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *