Saturday Night Fever har premiär i höst

Saturday Night Fever har premiär på China Teatern

How deep is your loveTragedyYou Should Be Dancing och Staying Alive – i höst kommer de odödliga discoklassikerna till China Teatern i Stockholm när den älskade sjuttiotalsmusikalen Saturday Night Fever äntligen har premiär.
– Kärleken till dans kommer att genomsyra hela uppsättningen, säger Nanette Hays, producent.

Från 17 september 2020 kan du resa tillbaka till utsvängda byxor och glittrande discokulor i sjuttiotalets New York. 1977 svepte John Travolta hela musikalvärlden av stolen med sina heta discorytmer och vickande höfter i dansfilmen Saturday Night Fever. Både filmen och hitsen blev en succé och musikskaparna, Bee Gees, sålde över 40 miljoner exemplar av sin platta – vilket gjorde musiken till det mest sålda soundtracket genom tiderna.

Kärleken till dans i fokus
I höst kommer succémusikalen från Broadway och West End till China Teatern i Stockholm med en ny och påkostad svensk originalproduktion.
– Det är kärleken till dans som kommer att genomsyra hela uppsättningen och allt kommer att finnas där; från de fantastiska dansnumren till de vita kläderna och discokulan, säger Nanette Hays, producent.
Vill du läsa mer om föreställningen och boka biljetter? Klicka här!

Den folkkäre musikalstjärnan David Lindgren spelar Tony Manero, en charmig, ung italiensk-amerikansk och småkriminell gängledare som om kvällarna är danskung till tonerna som DJ:n Monty (Andreas Lundstedt) spelar på discot Odyssey i Brooklyn. På dagarna kämpar han dock för att få ekonomin att gå ihop med sitt jobb i färghandeln och för att överleva – åtminstone till nästa dag. Hans föräldrar, som på China Teatern spelas av Samuel Fröler och Suzanne Reuter, vill att han ska steget in i kyrkan men det är dansen som gör Tonys liv värt att leva. När han träffar Stephanie Mangano, som spelas av Kristina Lindgren, och börjar träna inför en danstävling kommer hans liv snart att förändras för alltid.

Stjärnor på och bakom scen
Nanette berättar att ensemblen inte bara är stjärnspäckad utan även sällsynt hårdsvängande.
– Det är inte bara några av landets absolut största och bästa musikalstjärnor som slänger sig in i den glittrande discovärlden; du kommer även att få se Sveriges bästa dansare, handplockade av Bounce-koreografen Jennie Widegren, in action. Regissören Anders Albien står både för regi och den svenska översättningen. Det kan helt enkelt inte bli annat än en succé i – det kommer vara helt omöjligt att inte dansa med och vi längtar redan till premiären!

Staying Alive, Night Fever, How Deep Is Your Love, Tragedy, You Should Be Dancing, If I Can’t Have You, Jive Talkin’ och så vidare – de klassiska hitlåtarna avlöser varandra när Saturday Night Fever sätts upp på China Teatern 2020.

Boka dina biljetter här

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *