Nu blir klassikern The Bodyguard musikal

Nu är romantiska filmklassikern The Bodyguard musikal

Vem minns inte den moderna filmklassikern från 1992 med den skönsjungande Whitney Houston och sammanbitne Kevin Costner i huvudrollerna? Nu kan du slungas tillbaka i tiden och golvas av filmens fantastiska sånger när The Bodyguard sätts upp på scen som en spektakulär musikal och hyllning till Whitney Houstons låtskatt. Passa på att säkra din biljett redan nu!

På nittiotalet blev filmen The Bodyguard en kolossal succé världen över. Den enorma framgången berodde till stor del på Whitney Houstons otroliga musik - soundtracket har sålts i fler än 45 miljoner exemplar och är det bäst sålda soundtracket någonsin. Att filmen skulle passa perfekt som en musikal känns ju genast givet och i höst blev det verklighet när The Bodyguard - The Musical sattes upp på China Teatern i Stockholm. 

I huvudrollerna ser vi tidigare Idol-vinnaren Nadja Kasanesh Holm som gestaltar Whitney Houstons roll Rachel Marron och Anastasios Soulis som Kevin Costners karaktär Frank Farmer. 

Innehåller Whitney Houstons megahits
Musikalen, som är en spektakulär hyllning till Whitney Houstons fantastiska sånger, innehåller inte bara filmens megahits I Will Always Love You, Run to You, Queen of the Night, I Have Nothing och I'm Every Woman, utan också fler än 20 av Whitney Houstons allra största hits såsom Saving All My Love, Greatest Love of All, I Wanna Dance with Somebody, Where Do Broken Hearts Go och One Moment in Time. Låtarna förblir på engelska medan dialogen är svenskt översatt av Calle Norlén. 

– Under en fredagsfinal i Idolsäsongen 2020 valde det svenska folket att jag skulle sjunga en låt av Beyoncé. Efter uppträdandet kommenterade jurymedlemmen Anders Bagge att mitt sätt att tolka låten påminde mer om Whitney Houston och Bodyguard. Nu i efterhand känns det helt galet efter jag har fått självaste huvudrollen och kommer sjunga de låtarna. Jag trivs med hela upplevelsen, säger Nadja Kasanesh Holm.

"Ser fram emot att få visa min version"
I musikalen får vi följa den f.d. Secret Service-agenten Frank Farmer (Anastasios Soulis) som blir anställd hos den världsberömda stjärnan Rachel Marron (Nadja Kasanesh Holm) som privat bodyguard för att skydda henne mot en okänd och hotfull stalker. Motsträvigt attraheras Rachel och Frank av varandra, men efter en kärleksnatt måste Frank erkänna att han inte både kan älska och beskydda Rachel på samma gång. 

– Jag är verkligen glad över att få visa min version av Kevin Costners klassiska roll. Jag har ju vuxit upp med filmerna från den eran, så The Bodyguard har funnits med mig sedan dess. Nu har jag ju inte någon vidare sångröst att tala om, men det gör utmaningen än mer spännande och därför är det riktigt kul att göra musikal igen, säger Anastasios Soulis.

Den moderna filmklassikern The Bodyguard från 1992 med Whitney Huston och Kevin Costner i huvudrollerna sätts för första gången upp på scen i Sverige.

Boka dina biljetter här

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *