Äntligen har Annie premiär!

 

Från Broadway till Odenplan: Äntligen har Annie premiär!

Slipp dyra flygbiljetter över Atlanten – det är till Odenplan du ska bege dig om du vill steppa in i musikalernas värld. 15 februari har Annie premiär på Intiman i Stockholm och Victoria Larsson, marknadsförare på 2Entertain, berättar att uppsättningen inte skiljer sig från originalet 1977.

– Publiken får följa med rakt in barnhemmet på 1930-talets Hudson Street. Det är fokus på berättelsen helt utan skärmar och annat som andas 2020 – en äkta broadwayupplevelse mitt i Stockholm, helt enkelt. 

En klassisk succémusikal ska innehålla riktigt bra musik, smittande glädje, sprudlande dans och kanske några tårar. Broadway kommer till Stockholm och Intiman – 15 februari har hela familjen chansen att se musikalen som innehåller allt: Annie. 

Ett hårt liv på barnhem
Det var minst sagt ett ”hard-knock life” som Annie och de andra barnhemsbarnen levde på Hudson Street under den djupa depressionen i trettiotalets Amerika. Den klassiska musikalen Annie är baserad på den tecknade serien som heter just ”Little Orphan Annie” och är en gripande solskenshistoria om en föräldralös flicka. 

Läs mer om vad Annie handlar om och boka biljetter här

Annie bor på ett barnhem som styrs av den lätt alkoholiserade Miss Hannigan som inte alls är särskilt förtjust i barn och styr med järnhand, något som får Annie att göra allt för att ta sig därifrån och hitta sina biologiska föräldrar. Föreställningen har länge spelats på de stora musikalscenerna i London och New York – och nu sätts den upp på Intiman i Stockholm.

”Ett riktigt broadwayoriginal”
Victoria Larsson, marknadsförare på produktionsbolaget 2Entertain som presenterar Annie tillsammans med Stage Fantasy, berättar att den här musikalen skiljer sig från många andra uppsättningar i 2000-talets Sverige.
– Det är inga skärmar eller påkostade specialeffekter; den här föreställningen är verkligen ett broadwayoriginal med fokus på storyn. Den spelas på svenska, efter översättningen av Beppe Wolgers, och jag skulle beskriva Annie som en äkta, klassisk musikal som är precis som en musikal ska vara.

Det är inte första gången som Intiman sätter upp en älskad musikal. Bara under de senaste åren har Sound of Music och Pippi Långstrump lockat flera generationer och Victoria berättar att man som publik blir berörd, oavsett ålder.

Passar hela familjen
– Musiken är välkänd och det är svårt att ha missat några av de mest kända sångerna såsom ”It’s the hard-knock life, ”Maybe”, ”I think I’m gonna like it here” och naturligtvis den mest kända låten ”Tomorrow”. Musikalen spelas på svenska och även de älskade låtarna är översatta så att hela familjen kan hänga med i handlingen.
Läs mer och boka biljetter här

Rollen som Annie spelas av två talangfulla barnskådespelare, Juliette Glader och Kimberly Rydberg. Trots att Juliette bara är tio år gammal har hon redan stor erfarenhet av musikalscenen, bland annat från Sound of Music, Emil i Lönneberga, Madicken och som röst i Lou Bai Bai, Stora Stygga Vargen samt Rita och Krokodil. 

Nästa generations musikalstjärnor
Kimberly är 11 år och har också varit en del av Sound of Musics cast, men även spelat i bland annat Peter Pan, Ronja Rövardotter och A Christmas Carol. Regin står Kålle Gunnarsson för och Victoria Larsson menar att hela ensemblen, både på och bakom scen, är oslagbar.
– Jag är helt säker på att minst tre barnnamn i den här ensemblen kommer att vara landets största musikalstjärnor inom tio år. Man kommer att förstå vad jag menar när man ser Annie på Intiman.

Broadwaymusikalen Annie till Intiman i Stockholm!
Manus: Thomas Meehan
Musik: Charles Strouse
Sångtexter: Martin Charnin
Regi: Kålle Gunnarsson
Översättning: Beppe Wolgers

Boka dina biljetter här

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *