Stjärnregn över Så som i Himmelen

Stjärnregn över Så som i Himmelen när musikalen fortsätter sitt segertåg

Svenska succén Så som i Himmelen fortsätter att skörda framgångar – efter utsålda salonger på Oscarsteatern i Stockholm sedan premiären i höstas släpps redan nu en tredje säsong med start 12 september. Nu är det även dags att erövra ny mark utomlands när musikalen nu går på export - till Norge.

Musikalen Så som i Himmelen – baserad på den omtyckta Kay Pollak-filmen från 2004 – har rosats av både publik och kritiker. Under hösten har föreställningen dragit fulla hus på Oscarsteatern och skrivit musikalhistoria. Just nu spelas andra säsongen som är i stort sett utsåld, och i höst fortsätter succén med en tredje. Nästa år intar musikalen också ny mark, föreställningen ska nämligen på export och sättas upp på Oslo Nye Teater i Norge. Att en svensk musikal säljs till ett annat land är väldigt ovanligt. Tidigare har endast Björn & Bennys ”Chess” och ”Kristina från Duvemåla” lyckats med denna bedrift.

Teaterchefen Vicky von der Lancken har under vintern haft ett flertal utländska teaterkollegor på besök. Regelbundna förfrågningar gör att Oscarsteaterns ägare är förvissad om fler internationella versioner i framtiden och det förbereds för en bred musikalexport. Manuskriptet är redan översatt till engelska och arbete pågår med tyska, danska och finska översättningar för att underlätta framtida förhandlingar.

Vill du också se succén? Boka biljetter här

Hyllade skådisar får pris
Philip Jalmelid, som spelar huvudrollen Daniel, tilldelas nyligen Stallbröderna-priset ”Årets prestation 2018” för sin roll. Även norska aktrisen Tuva B Larsen uppmärksammades för sin tolkning av karaktären Lena, och fick nyligen Annalisa Ericson-stipendiet. I höst kommer skådespelaren Sofia Pekkari (”Hjälp sökes”, ”De dagarna som blommorna blommar”, ”Arne Dahl”) att ansluta sig till den redan starka ensemblen.

”Det roligaste jag varit med om”
På frågan om varför Malena Ernman, som spelar Gabriella, tror att föreställningen blivit en sån enorm succé svarar hon i en intervju i DN:
– Det är en historia som berör så många människor för varje livssituation kan någon i publiken känna igen sig i – det är skilsmässor, det är våld, sjukdomar och mobbing som tas upp, men alla förlåter och hittar varandra i slutet. Den här föreställningen berör människor på riktigt. Folk går här ifrån och är golvade, det kan man bli av pop, rock och opera också, men det här kombinerar allting. Det här är det roligaste jag varit med om.

En av svensk filmhistorias mest älskade filmer blir nu årets mest efterlängtade musikal på Oscarsteatern! Kay Pollaks Så som i Himmelen sågs av drygt 1,4 miljoner svenskar på bio, fick 8 Guldbaggenomineringar, en Oscarsnominering för Bästa Utländska film och hela världen tog historien om den lilla kören till sina hjärtan.

Boka dina biljetter här

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *