14 juni avslutas musikalen i Göteborg

Två utsålda år senare: Succémusikalen avslutas i Göteborg

Musikalversionen av Så som i Himmelen har tagit Sverige med storm. Det har sålts närmare 250 000 biljetter och musikalen har överösts med lovord och fina recensioner – men 4 april lämnar ensemblen Oscarsteatern i Stockholm för ett fåtal föreställningar i Göteborg.
– Vi kommer att avsluta megasuccén med flaggan i topp i Gothia Towers 15 maj-14 juni, säger Vicky von der Lancken. 

Sedan urpremiären av musikaluppsättningen Så som i Himmelen har närmare 250 000 personer köpt biljetter till berättelsen om dirigenten som återvänder till sin hemby och börjar leda kyrkokören. Hyllningarna har haglat, internationella uppsättningar planeras och musiken har släppts på CD-skiva – men 4 april är det dags för den absolut sista föreställningen på Oscarsteatern i Stockholm. Musikalsuccén kommer att avslutas på The Theatre, Gothia Towers i Göteborg 15 maj-14 juni.

Prisbelönt ensemble
Baserad på en av de mest sedda filmerna i Sverige genom tiderna har Kay & Carin Pollaks ”Så som i Himmelen” gjort succé som musikal på den svenska scenen. Med musik komponerad av Fredrik Kempe och regi av Markus Virta har musikalen prisats av både publik och kritiker. Skådespelarna har tagit hem flera utmärkelser under året som gått, bland annat för ”Årets prestation 2018”, där huvudrollsinnehavaren Philip Jalmelid hyllades för sin tolkning av dirigenten Daniel. Malena Ernman, Tuva B Larsen, Sofia Pekkari och Anders Ekborg är flera av de andra artisterna som har hyllats för sina prestationer i musikalen.
Läs mer här

”Avslutar på topp”
Manuset har översatts till flera språk och rättigheterna har sålts till flertalet länder och intresset för ännu fler internationella uppsättningar är stort – men snart lämnar dirigenten och originalensemblen den svenska scenen.
– Många besökare har sett musikalen flera gånger och jag blir varm i hela hjärtat av att se publikens reaktioner i salongen. Efter fyra fullsatta säsonger så närmar vi oss nu de sista föreställningarna med stormsteg, men vi kommer att avsluta succén på topp, säger Vicky von der Lancken.

En av svensk filmhistorias mest älskade filmer blir nu årets mest efterlängtade musikal på Oscarsteatern! Kay Pollaks Så som i Himmelen sågs av drygt 1,4 miljoner svenskar på bio, fick 8 Guldbaggenomineringar, en Oscarsnominering för Bästa Utländska film och hela världen tog historien om den lilla kören till sina hjärtan.

Boka dina biljetter här

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *