I höst lämnar häxorna Eastwick för Cirkus

Sverigepremiär: I höst lämnar häxorna Eastwick för Cirkus i Stockholm

År 2000 gjordes åttiotalsfilmen ”The Witches of Eastwick” om från bok till musikal – och på scen under premiären på Londons West End stod en ung, svensk stjärna.
Nitton år senare är Peter Jöback åter aktuell i musikalen, men nu i Sverige och rollen som den oemotståndliga Daryl Van Horne.  

Han är inte bara en av Sveriges mest folkkära artister – han är även ett välkänt ansikte på musikalscener över hela världen och har trollbundit hundratusentals besökare i roller som bland andra Fantomen på Operan. Peter Jöback påbörjade tidigt sin musikalkarriär och för nitton år sedan spelade han rollen som den unge pojken Michael i en då splitterny musikaluppsättning: ”Witches of Eastwick” på anrika Theatre Drury Lane i London.

Musikalen bygger på en film som i sin tur baseras på romanen ”The Witches of Eastwick” av John Updike, skriven 1984. I den humoristiska och spektakulära föreställningen får vi följa karaktären Daryl Van Horne som träffar tre väninnor som berusade av några drinkar för många känner sig trötta på både män och småstadsliv. En efter en förförs kvinnorna av Daryls mystiska person och plötsligt väcks oförklarliga krafter till liv hos dem.

Har ”Cats” och ”Miss Saigon” i bagaget
Hösten 2019 har musikalen urpremiär i Sverige och nitton år efter Londonpremiären äntrar Peter Jöback återigen scenen – den här gången i huvudrollen som just Daryl Van Horne.

”Häxorna i Eastwick” är en samproduktion med en av världens största producenter, Cameron Mackintosh. Han står bakom musikalsuccéer såsom bland annat ”Cats”, ”Les Misérables”, ”The Phantom of the Opera”, ”Hamilton” och ”Miss Saigon”.

Väletablerade namn från West End
Med sig på scen har Jöback flera kända ansikten, bland andra Kayo Shekoni, Linda Olsson, Susanne "Sussie" Erikssonoch Vanna Rosenberg. I det kreativa teamet finns Edward af Sillén som har översatt och omarbetat originaluppsättningen och blir svensk regissör för musikalen. Med sig bakom scen har han några av West Ends mest väletablerade namn; exempelvis Rachel Kavanaugh, regissör och Colin Richmond som jobbar med scenografi och kostymdesign.

Säkra dina biljetter till höstens föreställningar redan nu, klicka här

Enligt Nanette Hayes, producent,är ”Häxorna i Eastwick” helt unik i sitt slag.
– Musikalen – eller något liknande – har aldrig visats i Sverige förr och ensemblen med några av landets starkaste scenpersonligheter gör föreställningen till en trollbindande berättelse. Jag ser verkligen fram emot premiären och sett till det stora intresset tror jag att vi vågar utlova en riktigt magisk kväll på Cirkus.

Häxorna i Eastwick

Denna humoristiska musikal bygger på John Updikes kultfilm Häxorna i Eastwick med Jack Nicholson, Michelle Pfeiffer, Cher och Susan Sarandon i rollerna. År 2000 hade musikalversionen världspremiär i London på anrika Theatre Drury Lane. Nu har den prisade musikalen uppdaterats och kommer i sin nya version ha premiär i Stockholm den 19 september 2019.

Boka dina biljetter här

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *