Stulen Kärlek: Stämning utöver det vanliga

Stämning utöver det vanliga när Stefan och Krister är i farten

Sandra är 25 år och bor strax utanför Stockholm. Hon har vuxit upp i en buskisälskande familj – så när hennes pappa fick reda på att Stefan och Krister skulle återförenas i den nya föreställningen Stulen Kärlek kändes det självklart att boka biljetter.
– Det går inte att låta bli att älska deras skruvade humor, säger hon.

För fyrtio år sedan tog Stefan Gerhardsson och Krister Classon rollerna som Sveriges buskiskungar. De har lockat en miljonpublik till teatrar och tv-soffor med föreställningar som bjuder på både smart och rolig humor – ibland själva på scen men även som regissörer, författare och producenter. I somras möttes de igen, nu på Vallarna i Falkenberg – och i höst fortsätter succén runt på en efterlängtad Sverigeturné.

Kommer föreställningen till din stad? Se mer och boka biljetter

Sandra, 25, kommer från Eskilstuna och berättar att Jojje Jönsson, Siw Carlsson, Mikael Riesebeck och de andra buskisstjärnorna har varit en stor del av hennes uppväxt. Hennes föräldrar åkte tidigt västerut för att se buskis när den sattes upp på Vallarna i Falkenberg och hon minns förtjusningen när hon själv fick följa med första gången.
– Det är en stämning utöver det vanliga när Stefan och Krister är i farten, det känns som att man bara kan spänna fast något slags säkerhetsbälte och hänga med i deras skruvade humor. Det är något särskilt med den, säger hon.

Tillbaka i modern tappning
I somras var det återigen dags för familjen att bila de drygt fem timmarna bort mot Falkenberg och uppsättningen Stulen Kärlek. Therese Mc Donald arbetar på eventbolaget 2Entertain. Hon berättar att Krister skrev föreställningen till Laila Westerstunds comeback på Lisebergsteatern 2004.
– I somras sattes den upp i en mer modern tappning och i höst fortsätter succén runt på turné i Sverige. Krister har skrivit manuset och Stefan ser vi på scen. Det charmigaste tycker jag ändå är att vi får se Mikael Riesebeck upprepa rollen han gjorde som den snälla inbrottstjuven Bosse även i premiärföreställningen för 15 år sedan.

När och var vill du se Stulen Kärlek? Boka här

Jakten på en staty
I Stulen Kärlek får vi följa Bosse som är ute efter en värdefull staty som ägs av ett rikt men spänningslöst par. En frågvis försäkringsman som ska värdera statyn sätter dock käppar i hjulet för honom – något som inte blir bättre av att ett nyfiket, nyinflyttat grannpar som skapar maximala förväxlingar.

Sandra berättar att hon var lika nöjd som vanligt efter föreställningen.
– Stefan och Krister lyckas få till ett underbart roligt kaos som på något konstigt sätt alltid lyckas lösa sig i slutet. Man känner att vad som helst kan hända på vägen dit – och det går ju inte att låta bli att älska det.

Stefan & Krister är tillbaka!

I höst är Stefan Gerhardsson tillbaka på vägarna tillsammans med bland andra buskisveteranerna Siw Carlsson och Jojje Jönsson. Buskiskungen Krister Classon har skrivit manuset till föreställningen "Stulen Kärlek" som åker ut på en efterlängtad Sverigeturné. Turnén besöker allt från Luleå till Karlskrona – när kommer de till din stad?

Evald Eriksson Blom – Mikael Ahlberg
Berit Eriksson Blom – Anna Carlsson
Bosse Bengtsson – Mikael Riesebeck
Jerker Sjövander – Jojje Jönsson
Adam Persson – Stefan Gerhardsson
Eva Persson – Siw Carlsson

Manus: Krister Classon
Regi: Pär Nymark

Boka dina biljetter här

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *