Häng med Åsa-Nisse in i framtiden på Vallarna

Häng med Åsa-Nisse in i framtiden på Vallarna i sommar

1950-talets Knohult är lika fridfullt som vanligt – tills landsfiskalen konfiskerar Åsa-Nisses och Klabbarparns gevär efter en tjuvjakt. De bygger en tidsmaskin för att få tillbaka sina vapen – men råkar hamna sjuttio år fram i tiden och får uppleva bygden i 2020-talsmiljö.
– Vi får följa med det härligt galna Knohultsgänget när de gör sitt bästa för att bevara bygden och försöker ta sig tillbaka till femtiotalet i en skrattfest utöver dess like, säger Janne Andersson, vd och producent på 2Entertain.

Att lösa problem på finurliga sätt är inget ovanligt för Åsa-Nisse i Knohult. I sommar kliver den hyllade skådespelaren Mikael Riesebeck in i rollen som mångas favoritfigur när föreställningen Alla tiders Åsa-Nisse sätts upp på Vallarna och sedan ger sig ut på Sverigeturné.

I uppsättningen förvandlas 1950-talets Knohult till modern samtid på grund av en liten incident med en hemmasnickrad tidsmaskin. I stället för att snabbt kunna återfå sina gevär efter 70 konfiskeringsdagar hamnar gänget 70 år framåt i tiden efter ett missöde skapat av brevbäraren Dag-Otto (Jojje Jönsson). De landar i 2020-talets Småland och upptäcker till sin förfäran att den rike affärsmannen Sjökvist (Stefan Gerhardsson) har köpt upp stora delar av bygden och hotar att vräka Tobias, sonen till Åsa-Nisses vapendragare Klabbarparn (Robin Rösehag).

Säkra dina biljetter till sommarshowen här

– Åsa-Nisse och hans fru Eulalia, som spelas av Annika Andersson, dras in i en galen härva av mutor, missförstånd och skumma affärer när de plötsligt står i en värld full av nymodigheter, som mobiltelefoner till exempel. Det är verkligen en humoristisk krock mellan nu- och dåtid, säger Janne Andersson, vd och producent på 2Entertain.

Turné från september till december
Pär Nymark regisserar föreställningen som spelas på Vallarna i Falkenberg under juli och augusti i sommar. I september fortsätter buskiståget ut på höstturné i Sverige och besöker städer som Borås, Kalmar, Växjö, Luleå, Gävle, Uppsala och Karlstad.

– Vallarna är en av landets absolut vackraste sommarscener och att fira sommaren tillsammans med det här buskisgänget är en stor tradition för många. Det är jätteroligt att få presentera den här föreställningen och dessutom bjuda med publiken ut på turné i höst, avslutar Janne.

Åsa-Nisse återuppstår på Vallarna & turné som bjuder på en härlig krock mellan dåtid och nutid!

Boka dina biljetter här

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *