Peter Jöback handplockade sitt drömcast

Peter Jöback handplockade sitt drömcast – se listan

För första gången på 20 år satte Peter Jöback upp en egen show i Stockholm. I september hade föreställningen ”Med hjärtat som insats” premiär på Cirkus – och med sig på scen hade artisten sitt handplockade drömcast.
– Att få dela resan med den här ensemblen känns fantastiskt, sa han.

Peter Jöback är en av Sveriges mest folkkära artister och i decennier har han sjungit om guld som blir till sand, han har gjort succé som popstjärna och varit Fantomen på operor över hela världen. 20 september slog han upp portarna till sin största egna show någonsin på Cirkus i Stockholm.

I föreställningen fick vi följa med på en resa genom Peters fram- och motgångar som artist, musikalstjärna, popartist och crooner med all den kärlek och hjärtesorg som kommit längs vägen.
– Det blir en musikalisk upplevelse som berättas med både scenens uttryck och filmens språk, sa Mikael Gordon Solfors, producent.

Sju namn klara
Peter handplockade själv sin drömensemble till föreställningen.
– Jag känner mig oerhört förväntansfull inför min största egna show hittills på fast scen. Att dessutom få möjligheten att dela resan med denna spännande och talangfulla handplockade ensemble känns fantastiskt och inspirerande” sa han.

Här är hans drömcast.

Marianne Mörck

Hon är i grund och botten en operasångerska och har bland annat sjungit titelrollen i Carmen och Glada Änkan mot Jan Malmsjö. Med åren har hon blivit en av våra mest folkkära artister och skådespelerskor. Mörck har också haft flera regissörsuppdrag inom operan, bland annat på Göteborgsoperan, Malmö Opera och Drottningholms Slottsteater och Dalhalla men även internationellt med uppsättningar i Finland, Sydkorea och på Estniska Nationaloperan i Tallinn. På filmduken känner vi igen henne från Wallander-filmerna och senast i tv-humorserien Bonusfamiljen och nu Sjölyckan. Marianne Mörck och Peter Jöbacks vägar korsades för första gången när Peter gjorde sitt genombrott som ”Robert” i Kristina från Duvemåla där Marianne spelade ”Fina-Kajsa”. Ett kärt återseende blev det då de båda flyttade in som två av stjärnorna på slottet i tv-serien med samma namn.

Jens Hultén

Han gjorde sin filmdebut 1997 i Daniel Fridells film Under Ytan och fortsatte till en början i bland andra tv-serierna Skilda Världar, Emma åklagare, Insider och Graven. Jens Hultén fortsatte sedan skådespeleriet med roller i kriminalserierna Beck, Irene Huss, Kommissarie Winter, Fjällbackamordenoch är kanske främst igenkänd för sin roll som ”Seth Rydell” i Johan Falk-filmerna. Peter Jöback och Jens Hultén jobbade tillsammans 2005 när de båda medverkade i Cabaret på Tyrol där Peter var medproducent och spelade rollen som The MC. Hultén har även spelat i filmerna "Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann” och uppföljaren "Hundraettåringen som smet från notan och försvann". Internationellt har han setts som en av Silvas män i den 23:e James Bond-filmen Skyfall 2012 och 2015 spelade han mot Tom Cruise i Mission: Impossible – Rouge Nation.

Gunilla Backman

Det var som sångerska som Gunilla Backman började sin karriär och hon musikaldebuterade som "Liesl" i Sound of Music - syster till "Kurt von Trapp" som spelades av Peter Jöback. Som en av Sveriges största musikalstjärnor har Gunilla även medverkat i bland annat Jesus Christ Superstar och hon spelade huvudrollen ”Donna” i den svenska uppsättningen av ABBA-musikalen Mamma Mia!. Gunilla har medverkat i Miss Saigon i London och i Les Miserables i både tyska Duisburg och London. På filmduken har vi sett Gunilla Backman som senast i Beck: Sjukhusmorden och i tv-rutan har hon figurerat i program såsom Doobidoo och Så ska det låta.

Frida Öhrn

Frida Öhrn är en sångerska och låtskrivare och 2007 med gruppen Oh Laura blev hon rösten i låten ”Release Me” som blev en stor hit världen över. Hon gav tillsammans med Bo Sundström ut tonsatta dikter av Pär Lagerkvist 2007 - samma år som hennes band Cookies n’ Beans släppte sitt debutalbum. Det countrypop-band som Frida Öhrn startade tillsammans med Charlotte Centervall och Linda Ström som vi bland annat sett tillsammans med Peter Jöback på hans julkonsert ”Jag kommer hem igen till jul”. 2016 startade hon sitt egna skivbolag och tog första steget som soloartisten Öhrn med singeln ”What Are You Waiting For” och senare sitt kritikerrosade soloalbum ”Bang Bang”.

Elin König Andersson

Akrobatartisten Elin König Andersson har rest och uppträtt i Europa och USA. 2010 hänförde hon publiken i tv-programmet Talang och tog sig ända till final med det ena mer spektakulära akrobatiknumret än det andra. Elin har medverkat i Mamma Mia! The Party på Tyrol i Stockholm och vi har tidigare sett henne i Joe Laberos show och som medlem i show-gruppen Burn Out Punks, vilkas främsta uttrycksmedel är cirkus, eldkonst och galen komedi med varumärket ”bensinindränkt-punk-rock n ‘roll”.

Karl Noremo

Karl Noremo är i grunden dansare och sångare och i dansen svänger han sig mellan stilar såsom Ballett, Street, Ballroom och Jazz. Efter att ha utbildat sig på American Musical Theatre Academy i London har Karl medverkat i flertalet föreställningar där såsom ELEGIES, String of Pearls och Sweet Charity. Senast spelade han Billy Elliot i Stockholms Stadsteaters uppsättning 2017 där han hänförde publiken med sin uttrycksfulla dans.

Daniel Mauricio

Som 18-åring började Daniel Mauricio balettakademien i Göteborg och han har alltid ägnat sig åt dansen men hittade senare hem inom musikalvärlden där han även fick sjunga. Daniel debuterade i The legend of the Lion King på Disneyland i Paris vilket i sin tur ledde till att han fick en roll i musikalen med samma namn på West End i London. Efter detta har han bland annat medverkat i Chicago i Köpenhamn, West Side Story på Göteborgsoperan. Senast på teaterscenen gjorde Daniel rollen som ”Matumbo” i The Book Of Mormon i Olso.

Följ med på en färgstark, dramatisk, majestätisk och musikalisk resa genom Peter Jöbacks olika livsstadier via världsstäder som dekadenta Berlin, romantiska Paris, magiska New York, syndiga London och inte minst lyxiga Las Vegas. Här får vi följa artisten, croonern, musikalstjärnan och popsångaren genom framgångar, motgångar, kärlek och hjärtesorg. En musikalisk upplevelse berättad med filmens språk och scenens uttryck. Vad är dröm och vad är verklighet?

Showen är en hyllning till svunna epoker och nutiden, brustna hjärtan och passionen till scenen och showbiz. En musikalisk resa och fest som spänner från det poetiska till det storslagna med det bästa från Peters fantastiska repertoar.

I showen kommer vi att få uppleva Peters egna handplockade ensemble och orkester. Alla är en del av resan, allt i regi av Sveriges meste showman Hans Marklund.

Premiär 20 september på Cirkus i Stockholm.

Boka dina biljetter här

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *