Nu släpps vårens biljetter till Så som i Himmelen

Efter dundersuccén – nu släpps vårens biljetter till Så som i Himmelen

En av Sveriges mest sedda filmer genom tiderna hade urpremiär som musikal på Oscarsteatern i september.
60 000 biljetter till Så som i Himmelen sålde snabbt slut – därför släpps biljetterna till vårens föreställningar redan nu.
– Det är ett ovanligt beslut men helt fantastiskt att den har blivit en sådan succé, säger Vicky von der Lancken, teaterchef och producent.

2004 kom Så som i Himmelen, Kay Pollaks hyllade film om en liten stilla by som vänds upp och ner när stjärndirigenten Daniel Daréus avbryter sin internationella karriär och flyttar dit för att vila upp sig. Filmen har sedan dess blivit en av Sveriges mest sedda, den har nominerats till åtta guldbaggar och en Oscar och utsetts till bästa utländska film i Tyskland.

I september hade Så som i Himmelen urpremiär som musikal på Oscarsteatern i Stockholm, med nyskriven musik av Fredrik Kempe. Föreställningen har inte bara fått växa fram under flera års hårt arbete; det är även en av de mest påkostade produktionerna i Sverige musikalhistoria.
– Bara i uppstartskostnader har summan hamnat på dryga 20 miljoner kronor så man har inte hållit inne på någonting – särskilt inte den fantastiska ensemblen, säger Vicky von der Lancken på Vicky Nöjesproduktion.

Du vill inte missa ”Så som i Himmelen” – här bokar du biljetterna

Huvudrollen hyllas för ”exceptionella röstresurser”
Sedan premiären har hyllningarna minst sagt regnat över huvudpersonen, Gotlands stolthet Philip Jalmelid som gör rollen som dirigenten Daniel. Han beskrivs vara ”Fullständigt fenomenal” (DN) och en ”Lysande sångare med kraftfull utstrålning” (Expressen) som verkligen passar i rollen – och med sig på scen har han bland andra en av landets bästa röster, Malena Ernman, och den folkkäre skådespelaren Björn Kjellman som ersätter Morgan Alling till november.

Även musikalen i sig har överösts med beröm under hösten. Bland recensionerna hittar vi bl.a. 5 plus i Aftonbladet och orden ”Världsklass”, ”Fantastisk”, ”Strålande” och ”Mästerverk” – och Så som i Himmelen har redan jämförts med storheter som CHESS och Kristina från Duvemåla.

– Det känns jättekul att kunna öppna upp biljettförsäljningen inför våren redan nu, så totalt 103.000 besökare kommer att kunna ha sett musikalen fram till mars – och med tanke på hur biljettköerna har ringlat under den senaste veckorna kommer nog även vårbiljetterna att gå åt ganska snabbt. Det är underbart att se att inte bara filmen utan även musikalen har letat sig in i våra hjärtan, säger Vicky von der Lancken.

En av svensk filmhistorias mest älskade filmer blir nu årets mest efterlängtade musikal på Oscarsteatern! Kay Pollaks Så som i Himmelen sågs av drygt 1,4 miljoner svenskar på bio, fick 8 Guldbaggenomineringar, en Oscarsnominering för Bästa Utländska film och hela världen tog historien om den lilla kören till sina hjärtan.

Boka dina biljetter här

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *