Så som i Himmelens musik släpps på cd-skiva

Nu släpps Så som i Himmelens musik – på cd-skiva

Sedan i september har tiotusentals besökare strömmat till Oscarsteatern för att se musikaluppsättningen av Kay Pollaks succéfilm Så som i Himmelen.
Både skådespelare och musik har hyllats – och 7 december släpptes favoriterna på cd-skiva, inspelad med en 47-mannasymfoniorkester i Benny Anderssons studio på Skeppsholmen.
– Det är oerhört många som vill fortsätta lyssna på musiken efter att de sett föreställningen, säger kompositören Fredrik Kempe.

Historien om den världsberömde dirigenten som utarbetad återvänder till sin hemby och får nya vänner tog Sverige med storm när filmen Så som i Himmelen släpptes 2004. I höstas hade den urpremiär som musikal på Oscarsteatern i Stockholm och hyllningarna har från första stund haglat över föreställningen. Nästan 100 000 biljetter har sålts och bara någon månad efter premiären togs det ovanliga beslutet att redan då förlänga uppsättningen och tidigt släppa vårens biljetter.
Vill du se Så som i Himmelen i vår? Här bokar du biljetterna

I musikalens huvudroller ser vi bland andra Malena Ernman, Gotlands musikalstjärna Philip Jalmelid, Tuva B Larsen, Sara Jangfeldt och Anders Ekborg. Björn Kjellman har under de två första månaderna ersatt Morgan Alling under hans sjukskrivning, men kommer nu att dela rollen som den optimistiske cykelhandlaren Arne med skådespelarkollegan under våren.

En ny låtskatt släpps
När filmen Så som i Himmelen släpptes blev låten Gabriellas Sång en hit. Den klättrade direkt upp på Svensktoppen där den låg i hela 68 veckor – men bortsett från den var musiken i berättelsen relativt okänd. Tills nu.
Vill du läsa mer om musikaluppsättningen? Klicka här

Det musikaliska geniet Fredrik Kempe har skrivit ny musik för musikaluppsättningen och publiken skrattar och gråter om vartannat under föreställningens gång. Nu har tolv av föreställningens låtar äntligen sammanställts – och släpptes i början av december på cd-skiva.
– Det är ovanligt med påkostade skivproduktioner inom vårt skrå, men det kändes som att vi bara var tvungna att satsa på en riktigt fet och härlig inspelning med Fredrik Kempes helt fantastiska musik! Så när skivbolaget Playground Music jublade och hoppade på tåget tryckte vi på ”GO” och laddade kanonerna med bland annat den internationellt framgångsrika producenten David Kreuger vid spakarna och den magiska Stockholm Concert Orchestra som har vårdat varje liten halvnot av Karl Johan Ankarbloms geniala arrangemang. Tillsammans med sångare i världsklass så känns det som att vi investerat och förvaltat ett stycke musikalhistoria på ett extremt värdigt sätt, säger Johan von der Lancken, producent.

Boka dina biljetter till Så som i Himmelen här

”Ett stort intresse”
Även kompositören Fredrik Kempe själv har märkt att så gott som alla som har sett musikalen på Oscarsteatern inte kan få nog av låtarna.
– Det är oerhört många som har efterfrågat en fysisk skiva. Vi hade velat spela in den tidigare, men manusförfattandet och kompositionen av musiken har pågått in i det sista så inspelningen drog igång först efter premiären. En stor orkester på 47 personer intog studion tillsammans med vår ensemble och resultatet blev fantastiskt. Det är roligt att publiken kommer att kunna ta med sig musiken hem efter föreställningen.

En av svensk filmhistorias mest älskade filmer blir nu årets mest efterlängtade musikal på Oscarsteatern! Kay Pollaks Så som i Himmelen sågs av drygt 1,4 miljoner svenskar på bio, fick 8 Guldbaggenomineringar, en Oscarsnominering för Bästa Utländska film och hela världen tog historien om den lilla kören till sina hjärtan.

Boka dina biljetter här

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *