Ikonisk scen gjorde drejning sexigt

Många förknippar drejning med den passionerade scenen mellan Demi Moore och Patrick Swayze i nittiotalsfilmen Ghost.
I höst hade klassikern premiär som musikal för första gången i Sverige.
– Det är en magisk, visuellt spännande och välljudande föreställning, säger Christoffer Bendixen, Creative producer på 2Entertain.

1990 förälskade sig hela världen i kärlekshistorien mellan Molly och Sam i den romantiska, prisbelönade filmen Ghost. Berättelsen om en älskares oväntade död och de starka känslorna som sträcker sig genom olika världar har skrivit in Ghost i filmhistorien. Nu kan du uppleva berättelsen live på China Teatern i Stockholm – som musikal.
Du kan beställa dina biljetter redan nu, klicka här

Eurythmics-medlemmen Dave Stewart och hitskaparen Glen Ballard har komponerat låtar med hitlåten ”Unchained melody”, som grund. Låten spelas under den ikoniska filmscenen i vilken Molly drejar och känner Sams närvaro – en scen som förstås är oerhört viktig även i musikalversionen.

– Många förknippar hela filmen med drejningsscenen så det var väldigt viktigt att få till den på scen och säkerställa att vår Molly faktiskt kan dreja. Vi satte därför hela ensemblem på drejkurs för att lära sig den rätta hanteringen. Det är en kul aktivitet och jag skulle inte bli förvånad om några i publiken kände sig sugna på att testa efter att ha sett musikalen i höst, säger Christoffer Bendixen.

”Man ska känna magin”
I huvudrollen som Molly debuterar en av Danmarks största musikalstjärnor på den svenska musikalscenen, Maria Lucia Heiberg Rosenberg. I Köpenhamn har hon radat upp huvudroller på löpande band och är belönad med ”Teaterpokalen” för sin sång, ett pris som ingen musikalstjärna tidigare fått i landet.

Duon Peter Johansson och Bruno Mitsogiannis är tillbaka på China Teatern i de två manliga huvudrollerna; dessutom spelar soulstjärnan Gladys Del Pilar den humoristiska rollen som Oda Mae Brown.
– Det är en fantastisk och extremt sångstark ensemble, castingen har varit oerhört viktig då vi har filmens original att förhålla oss till tillsammans med de adderade låtarna med sångutmaningar på absolut högsta nivå. Det är en magisk, visuellt spännande och välljudande föreställning – men den sanna magin ligger i den berörande storyn om hur vi tar kärleken med oss även in i nästa liv.

GHOST handlar om New York-paret Molly och Sam som lever ett lyckligt liv tillsammans. Efter en dramatisk händelse förändras plötsligt allt och Sam, fast mellan två världar ställs inför en uppgift där han med hjälp av ett medium Oda Mae, måste hitta ett sätt att skydda Molly. GHOST lämnar ingen oberörd och musikalpubliken får ta del av en berättelse om sorg, lycka, mystik och odödlig kärlek.

Boka dina biljetter här