Björn Kjellman räddade höstens succémusikal

Det har gått 14 år sedan filmen Så som i Himmelen tog Sverige – och resten av världen – med storm. I höst hade succén premiär som musikal på Oscarsteatern i Stockholm.
Rollen som Arne skulle spelats av Morgan Alling – men på grund av hans sjukskrivning porträtterades den överoptimistiska cykelhandlaren av ingen mindre än Björn Kjellman.

Han är en av landets mest folkkära skådespelare och sångare. Björn Kjellman började synas i filmer i början av 1990-talet och 1997 var vi många som förälskade oss i hans porträttering av den svanslösa katten i julkalendern. Sedan dess har han varit aktuell i filmer, scenföreställningar, teateruppsättningar och musikaler över hela landet – och i höstas blev han aktuell som Arne i musikaluppsättningen av Så som i Himmelen.

Mest sedda filmen någonsin
Berättelsen om dirigenten Daniel Daréus som efter ett sammanbrott avbryter sin internationella karriär och återvänder till sin barndomsby har berört människor världen över. Sedan Kay Pollacks film kom 2004 har den nominerats till åtta guldbaggar och en Oscar, den har sålts till 34 länder och är en av de mest sedda svenska filmerna någonsin – dessutom har den utsetts till bästa utländska film i Tyskland. 13 september har den premiär som musikal på Oscarsteatern i Stockholm.

Älskar du också Så som i Himmelen? Här bokar du biljetterna

Malena Ernman glänser
Fredrik Kempe, Markus Virta och Edward af Sillén är tre av de stora namnen bakom uppsättningen. Tillsammans med filmens upphovsmän, manusförfattare och regissör Kay Pollak och medförfattare Carin Pollak har de låtit musikalen växa fram under flera års hårt arbete. 

I huvudrollerna ser vi musikalvärldens nya stjärnskott Philip Jalmelid och världsstjärnan Malena Ernman glänsa tillsammans med skådespelarna och musikalstjärnorna Anders Ekborg, Sara Jangfeldt och Christopher Wollter. Även den nya talangen Tuva B Larsen och en stor orkester och ensemble finns på scen – tillsammans med Björn.

En av svensk filmhistorias mest älskade filmer blir nu årets mest efterlängtade musikal på Oscarsteatern! Kay Pollaks Så som i Himmelen sågs av drygt 1,4 miljoner svenskar på bio, fick 8 Guldbaggenomineringar, en Oscarsnominering för Bästa Utländska film och hela världen tog historien om den lilla kören till sina hjärtan.

Boka dina biljetter här